Uutislistaukseen

Kirkon pääportista ei kulkua pitkään aikaan

Pois käytöstä oleva kirkon portti kuvattuna työmaa-alueen aitojen sisältä, näkyvissä myös kirkon kiviaitaa,...

Liedon kirkon pääportti, kirkon asehuoneeseen johtava käytävä sekä osa pysäköintialueesta on työmaa-aluetta. Kulku siellä on kielletty. Kuva työmaa-alueen sisältä.

Liedon kirkon hautausmaalle ei toistaiseksi pääse kulkemaan pääportin kautta. Pysäköintialueelta kirkkomaalle vievä portti sekä siitä kirkon asehuoneen ovelle kulkeva käytävä on rajattu kirkon peruskorjauksen työmaa-alueeksi. Pääsy työmaa-alueelle on kielletty. 


Portti ja kulkuväylä ovat poissa käytöstä pitkään, todennäköisesti koko vuoden mittaisen peruskorjaustyön ajan. Kirkon pysäköintialueelta hautausmaalle pääsee pysäköintialueen toisesta portista, ja työmaa-aidassa on nuoliopasteet, jotka johdattavat sinne. 


Myös hautausmaan kaikki muut portit ovat edelleen käytössä. Sankarihaudoille ja muille kellotapulin viereisille haudoille pääsee lyhintä reittiä, kun kulkee hautausmaalle Kirkkotien puoleisista porteista tai käyttää vainajien huoneen editse tulevaa kulkuväylää. Vainajien huoneen edustalla on myös muutama pysäköintipaikka. 
Kirkon varsinaisesta pysäköintialueesta on myös työmaa-alueeksi määritelty pieni alue, pääportin viereinen kulmaus. Tätä aidattua aluetta lukuun ottamatta kirkon pysäköintialue on edelleen kaikkien käytettävissä. Se on myös työmaan työntekijöiden paikoitusalue. 


Kun kirkon itäpäätyyn suunnitellun lisäosan, niin kutsutun Leipähuoneen, rakentaminen pääsee alkamaan, työmaa-alue tulee laajentumaan ja rajoittamaan myös kulkua hautausmaalla kirkon ympärillä. 
 

2020-11-27 11:00:00.0