Seurantavaalien 2018 logo-kuva, Minun kirkkoni tunnisteella

Asetu ehdolle

Kiinnostaako sinua vaikuttaminen omassa seurakunnassasi? Haluaisitko uudistaa toimintaa? Tartu mahdollisuuteen tehdä omasta seurakunnastasi yhteisö, joka toimii ja näkyy myös sinun mielestäsi tärkeissä asioissa. Asetu rohkeasti ehdolle, huomisen kirkkoa tehdään nyt!

Lisätietoja ehdokasasettelusta

Valitsijayhdistykset

Seurakuntavaaleissa asetutaan ehdolle valitsijayhdistyksen kautta. Yhdistys kerää listalleen ehdokkaita, joilla on yhteinen näkemys.    Listojen taustalla voi olla esimerkiksi poliittinen puolue, herätysliike, asuinalue tai yhteinen pyrkimys vaikka kirkon uudistamiseen, tasa-arvon edistämiseen tai nuorten aseman vahvistamiseen kirkossa.

Oman listan voi perustaa keräämällä vähintään kymmenen oman seurakunnan äänioikeutettua jäsentä valitsijayhdistykseksi.

Tietoa valitsijayhdistyksistä

Seurakuntavaalit järjestetään 18.11.2018

Kuka voi olla ehdokas?

Ehdokkaaksi voi asettua konfirmoitu kirkon jäsen, joka

• täyttää 18 vuotta viimeistään 18.11.2018.
  • on seurakunnan jäsen viimeistään 17.9.2018.
  • antaa kirjallisen suostumuksen ehdokkaaksi asettumisesta
  • on kristillisestä vakaumuksestaan tunnettu
  • ei ole vajaavaltainen

#minunkirkkoni