Jumalanpalvelukset

Jumalanpalvelus on kirkon elämän sydän.

Siellä ihminen kohtaa Jumalan ja Jumala ihmisen.

Liedon kirkossa ja Tarvasjoen kirkossa vietetään jumalanpalvelusta sunnuntaisin ja muina pyhäpäivinä. Jumalanpalveluksia voidaan pitää myös arki-iltoina – säännöllisesti, kerran kuussa, kokoonnutaan iltakirkkoon Liedon kirkossa ja Littoisten kirkossa.

Jumalanpalvelus voi olla messu eli ehtoollisjumalanpalvelus tai sanajumalanpalvelus, jossa ei vietetä ehtoollista. Erilaisia teemajumalanpalveluksia on runsaasti: on muun muassa perhemessuja, lasten kirkkovartteja, vauvakirkkoja, neulekirkkoja, kansanlaulukirkkoja sekä Luottamuksen messuja, joissa hiljennytään ja lauletaan rukouslauluja. Jokakeväinen Liedon Motoristikirkko on yli 30-vuotinen perinteinen erityisjumalanpalvelus.

Avustajaksi jumalanpalveluksiin? Jumalanpalveluksissa on monia erilaisia palvelutehtäviä, joita seurakuntalaiset voivat ottaa hoitaakseen. Omana tehtävänä voi olla esimerkiksi kolehdin keruu, ohjelmalehtisten jako, tekstin tai esirukouksen luku – myös oman laulu- tai soittotaidon myötä voi rikastuttaa yhteistä jumalanpalveluselämää. Vapaaehtoisvoimin toimivat jumalanpalvelusryhmät ovat tärkeässä roolissa jumalanpalvelusten suunnittelussa ja toteutuksessa. Jos tunnet mielenkiintoa tulla mukaan, ota yhteyttä: jumalanpalvelukset Liedon kirkossa, kappalainen Harri Ruskeepää ja jumalanpalvelukset Tarvasjoen kirkossa, kappalainen Outi Tukia-Takala.

Jumanlanpalvelukset ja uskonelämä -tapahtumasivu kertoo jumalanpalvelusten tarkat ajankohdat ja tiedot.

Liedon kirkossa pidettävien jumalanpalvelusten striimaus siirtyy katsottavaksi YouTuben kautta kevään 2017 aikana. Tällä hetkellä jumalanpalveluksemme eivät ole katsottavissa verkossa. Pahoittelemme!

Verkkokirkko-sivulla on hartauksia ja jumalanpalveluksia muualta verkossa.

kirkkovartti Tarvasjoella.