Yhteisvastuuta pitkin vuotta

Yhteisvastuun aloitus Liedon seurakuntatalolla sunnuntaina 4.2. täynnä toimintaa. Lue lisää.

Yhteisellä aterialla – Trendikäs lounas Yhteisvastuun hyväksi Toiminta Torstaissa 1.3. Liedon seurakuntatalolla asiaa sekä Yhteisvastuukeräyksestä puhumassa Anssi Nurmi, hiippakuntasihteeri.

Lipaskeräystempaus Liedon keskustassa kauppojen ovilla toteutetaan torstaina ja perjantaina 8.–9.3.  sekä  Tarvasjoella K-market Taatelin edustalla lauantaina 28.4. klo 10–12. Silloin myös kappelin diakoniatiimi tarjoaa keräyskahvit Taatelissa.

Kassien pakkauspalvelua Yhteisvastuun hyväksi saa Liedon K-Marketissa kiirastorstaina 29.3.

Yhteisvastuu-kirpputori  sunnuntaina 8.4. klo 10–13 Aseman seurakuntakodissa. Myyntipaikan hinta 5 €. Kirpparin YV-kahvilasta kahvia, teetä, mehua ja pullaa. Myyntipaikkavaraukset: outi.kvarnberg@gmail.com

Yhteisvastuukonsertti järjestetään sunnuntaina 15.4. klo 16 Tarvasjoen kirkossa. Keräyksen hyväksi soittavat ja laulavat tällöin tarvasjokelaiset muusikot.  Konsertin jälkeen kokoonnutaan listakerääjien, kinkeritalojen emäntien ja isäntien kiitoskahveille 15.4. Tarvasjoen seurakuntatalolla.

Yhteisvastuun asialla ollaan mukana myös muissa tapahtumissa, kuten Liedossa arkkihiippakunnan kerhonohjaajapäivillä lauanataina 3.2. ,Tarvasjoella laskiaistapahtumassa sunnuntaina 11.2. sekä Liedon motoristikirkossa 12.5.

Avuksi ja Yhteisvastuukeräyksen toteuttajaksi? Ota yhteyttä: diakonissa Sirkku Ruuskanen, p. 050 598 0734, sirkku.ruuskanen@evl.fi
Tarvasjoen alue: vastaava diakonatyöntekijä Taru Sahla, p. 044 744 3218, taru.sahla@evl.fi

Kinkerit

Tarvasjoella Yhteisvastuukeräys kietoutuu kinkereihin. Perinteisillä kinkereillä kokoontuu kylän väki yhteen, uskonasioita pohtimaan. Kinkereitä pidetään kappeliseurakunnassa alueittan, kymmenen joka kevät, ja niillä jaetaan Yhteisvastuun keräyslistat kunkin alueen kerääjille. Kinkerikolehdit kerätään Yhteisvastuulle, ja kolehtipuheessa kerrotaan ajankohtaista tietoa keräyksestä ja sen kohteista.

Vuosittain on kinkereillä tietty yhteinen aihe sekä edeltävältä vuodelta saatu läksyvirsi. Tänä vuonna tarkastellaan pyhää kastetta sekä virttä 929. Tiedot kinkeritaloista ja kevään 2018 kinkeriaikataulun löydät kappeliseurakunnan sivuilta.

YV-kirppis 8.4.2018 mainos

YHTEISVASTUU 2018 TORJUU NÄLKÄÄ JA KÖYHYYTTÄ

Jokapäiväinen leipä on ihmisarvoisen elämän perusedellytys. Miljoonien ihmisten kohdalla karu totuus on kuitenkin se, että ruokaa ei ole riittävästi. Yhteisvastuu 2018 torjuu nälkää ja köyhyyttä Suomessa ja maailman katastrofialueilla.

SUOMESSA 470 000 ihmisen tulot eivät riitä kohtuullisen vähimmäiskulutukseen. Pienikin yllättävä poikkeama arjessa voi syöstä elämän raiteiltaan ja ihmisten on tehtävä mahdottomalta tuntuvia valintoja: maksanko vuokran, muut laskut vai ostanko ruokaa? LÄHI-IDÄSSÄ JA AFRIKASSA yli 20 miljoonaa ihmistä on nälänhädän partaalla. Ruoan saanti ei ole mahdollista sotien tai jatkuvien levottomuuksien vuoksi. Myös muuttuneet ilmasto-olosuhteet vaikeuttavat ruoantuotantoa.

Yhteisvastuun keräystuotosta 60% ohjataan vuosittain Kirkon Ulkomaanavun välityksellä katastrofiapuun, 20 % Kirkon diakoniarahaston kautta myönnettävään taloudelliseen apuun hädässä oleville Suomessa ja 20 % paikallisseurakuntien tekemään avustustyöhön.  Lisää Yhteisvastuusta: #yhteisvastuu #ruokatrendit