Pappila

Hyvättyläntie 17, 21420 Lieto

Pappila

Liedon pappilan nykyinen päärakennus on tehty vuosina 1859—1862 Turun kaupunginarkkitehti P. J. Gylichin piirustusten mukaan, ja se on perusratkaisuiltaan tuolloin suositun virkataloarkkitehtuurin mukainen. Vuonna 1893 pappilan Nuolemon puoleista päätyä vielä jatkettiin seitsemän metrin verran.

Ensimmäinen Liedon pappilassa asunut kirkkoherra oli Carl Fredrik Ramberg. Käytöstä virka-asuntona luovuttiin syksyllä 1991 vuonna. Viimeisenä Liedon kirkkoherroista Liedon pappilassa asui kirkkoherra Erkki Marttinen perheineen.

Pappila on toiminut myös kirkoherranvirastona, seurakunnan kirkonkirjojen arkistona, toimistotiloina sekä kokoontumispaikkana. Tällä hetkellä pappilassa ei ole toimintaa eikä työtiloja. Kirkkoherranvirasto palvelee nykyisin Liedon keskustan ytimessä,osoitteessa Hyvättyläntie 6.

Hyvättyläntie 17, 21420 Lieto

Hengellisten laulujen ilta

Yhteislauluja, kahvia ja mukavaa yhdessäoloa pappilassa ja pihapiirissä.

Hyvättyläntie 17, 21420 Lieto

Omaistaan hoitavien keskusteluryhmä pappilassa

Tule mukaan jakamaan omaishoitotyön arjen iloja ja haasteita Liedon pappilaan, Hyvättyläntie 17.