Tervetuloa itsenäisyyspäivän jumalanpalveluksiin!

Itsenäisyyspäivän sanajumalanpalvelus Liedon kirkossa klo 10

Jumalanpalveluksessa saarnaa rovasti Terttu-Sisko Meskanen Lounais-Suomen Sotaorvot ry:stä ja liturgian toimittaa kirkkoherra Harri Ruskeepää. Musiikista vastaa kanttori Svetlana Jääskeläinen ja Gospel Ladies.

Jumalanpalveluksen jälkeen on perinteiset kunniakäynnit hautamuistomerkeillä. Itsenäisyyspäivän kunniavartion lippuairueineen toteuttaa perinteisesti Liedon Reserviupseerit yhteisyössä Liedon sotaveteraaniyhdistyksen kanssa. Seppelpartiot lähettää rovasti Esko Laine.

Itsenäisyyspäivän sanajumalanpalvelus Tarvasjoen kirkossa klo 10

Jumalanpalveluksen toimittavat kappalainen Outi Niiniaho ja kanttori Kaisa Takkula. Mukana on lisäksi Tarvasjoen Lauluweikot johtajanaan Satu Luukkonen. Jumalanpalveluksen jälkeen lasketaan seppeleet sankarivainajien ja Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkeille.

seppele sankarihaudalla

Havuseppele joka sankarihaudalle

Juhlavuoden kunniaksi jokaista sankarihautaa Liedon ja Tarvasjoen hautausmailla koristaa havuseppele. Vapaaehtoisvoimin on marraskuun ajan seppeletalkoilla tähän tarkoitukseen sidottu yhteensä 158 seppelettä.

Kappeliseurakunnassa tarvitaan seppelten laskijoita

Tarvasjoella on mahdollista myös osallistua näiden seppelten laskuun. Sankarihautoja on Tarvasjoella 82. Tarkoituksena on, että laskijat olisivat samanikäisiä kuin sankarivainajat olivat kaatuessaan. Seppeleenlaskun kunniatehtävään on kutsuttu 19–43-vuotiaita miehiä ja naisia.

Liedon 76 sankarihaudan seppeleet lasketaan jo itsenäisyyspäivän aattona seurakunnan työntekijöiden voimin.